Kadim lisanı bilmemiz gerekiyordu!
SUAT Gönülay’dan HARABE VE LABİRENT.
Yılanın çatal dili, Herkesi kandırıyordu! Kandıramadığı insanlara ise Kadim Lisan’ı öğretiyordu! Çünkü; Rüyaları, Mitolojileri Ve masalları Anlayabilmemiz içinKadim Lisan’ı Bilmemiz gerekiyordu! 216 SAYFA.
(KARAKARGA YAYINLARI)
Despot bir lider karşısında cesur bir isyan
VİCTOR Hugo’dan KÜÇÜK NAPOLYON. III. Napolyon 1848’de cumhurbaşkanı seçildi ve anayasaya bağlılık yemini etti, 1851’de yeminine ihanet ederek bir darbeyle meclisi feshetti, ülkede baş gösteren ayaklanmayı kanla bastırdı, bu kanlı hareketin ardından gelen baskı ortamında plebisit yaparak kendini on yıllığına cumhurbaşkanı seçtirdi, askeri ve mülki görevlere adamlarını yerleştirerek kendine biat edenlere servet dağıttı, ardından kendini imparator ilan etti. İktidarı döneminde basın özgürlüğünü ve bağımsız yargıyı yok etti, cumhuriyetçi hocaları üniversiteden attırdı, grevlere yasak getirdi. Bu kitap, matbuat tarihinin en keskin siyasi yergilerden biri, despot bir lider karşısında cesur bir isyan, cumhuriyetçilik ruhunun ders kitabıdır. 248 SAYFA.
(KIRMIZI KEDİ YAYINLARI)
Kalbi saflaştıracak tüm teknikler
BORA Ercan’dan YOGA VE KENDİNİ BULMA SANATI- SONSUZDAN ŞİMDİYE. “Yaşam çözülmesi gereken bir sorun değil, ancak deneyimlenmesi gereken gerçekliktir” Soren Kierkegaard. Yoga, antik metinleriyle birlikte, kişinin kendisinden başlayıp çevresindeki tüm varlıklara doğru bir farkındalık kazanmasını sağlar. Varoluşsal ve yaşamsal zorluklara karşı başlı başına bir çözüm olanağıdır. Kişinin, sezgilerini de kullanarak oluş ile varlık arasındaki ayrımda yerini bulması, mutlağı algılamak için kendisini gerçekleştirmesidir. Kalbi saflaştıracak tüm teknikler bir bütün olarak zihinsel özgürleşme ve mükemmelliğe ulaşma yoludur. İşte bu sebeple yoga, kendini bulma sanatının en değerli araçlarından biridir. 160 SAYFA. (LİTERATÜR HAYAT YAYINLARI)
Bağışıklık sistemini destekleyen yaşam
OSMAN ERK’ten BAĞIŞIKLIK DİYETİ. Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Yaşlanmak, Süper Bağışıklık için Nasıl Beslenmeliyim? İnsan vücudu kendini tamir etme yeteneğine sahiptir, yeter ki ona zaman ve gerekli besinler verilmiş olsun. Her insan içinde kendi şifacısını taşır, yeter ki onun ortaya çıkabileceği koşullar oluşsun. Ne yersek oyuz, belirleyici olan budur. Günümüzde infeksiyon hastalıkları, kanser ve kronik hastalıklar bağışıklık sorunu olarak ele alınmaktadır. Bağışıklık sistemini desteklemek için; düzenli uyku, spor, iyimserlik ve kahkaha gereklidir. Bunun yanında; stresten uzak durmak, sigara, alkol ve uyuşturucudan kaçınmak önemlidir. Bağışıklık sistemini destekleyen yaşam ve beslenme tarzı, ayrıca bağışıklık sistemini kesin olarak etkilediğini bildiğimiz su, hava, çay, kahve, zeytinyağı ve tuz gibi konular da okuyucuya aktarılmaktadır. 272 SAYFA.
(SİA KİTAP)
Oyuncak, çocuğun, yetişkinin en yakın arkadaşı
ANADOLU OYUNCAK KÜLTÜRÜ… Oyuncak denilince çocuk, çocuk denilince oyuncak akla gelir. Kitap, yirmi yıldan fazla bir süre çalışılarak toplanan obje, bilgi ve fotoğrafların disiplinler arası bir tasnif ve uzman değerlendirmeleriyle ortaya çıktı. Çocuklar kadar yetişkinler için de önemli olan oyunlar ve oyuncaklar, insanlığın geride bıraktığı binyıllar, yüzyıllar boyunca toprak altında bulunmayı bekleyenler bir yana ya yok olup gidiyor ya da dünyanın dört bir köşesinde müzelerde, özel koleksiyonlarda kendine yer bulup korunuyor. Kitapta bu anlayışın bir sonucu… 400 SAYFA.
(YAPI KREDİ YAYINLARI)
Bedenin doğal işlevleri ve refleksleri
HAMZA Celaleddin’den FELSEFE FRAGMANLARI-Beden Bilgeliği ve Varlığa Dişlerini Geçirmek Üzerine. “Bedeninizde, en derin felsefenizden daha fazla bilgelik vardır”- Friedrich Nietzsche. Bir felsefe metni olarak görünen bu fragmanlar bütünü, felsefe yordamıyla bin yıllardır kutsanmış olan akla ve aklın organize etmiş olduğu tüm kurumsal ve yerleşik kanılara itiraz etmesiyle ve yine felsefe yordamıyla ikincilleştirilmiş, ötekileştirilmiş olan bedeni ve bedendeki bilgeliği savunuşuyla, esasında bir anti-felsefe örgütlüyor. Kültürel despotizmin insanlığa dayattığı bilmek, okumak, çok, üniversite, mutluluk, rasyonellik, başarı, sosyallik, konuşkanlık gibi yerleşik kavrayışların kritize edildiği bu parçalarda, bedenin doğal işlevleri ve refleksleri ile bir yaşam bilgeliğinin imkânı savunuluyor. 104 SAYFA.
(BEYAZ BAYKUŞ YAYINLARI)