1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. Günün kitapları…

Günün kitapları…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akıp giden hayatın bir parçası olmak

GAMZE Güller’den ZÜRAFANIN BİLDİĞİ. Orhan Kemal Öykü Ödülü (2013) sahibi yazar, dört duvar arasına sıkışmış ya da sıkıştırılmış gibi görünenlerin, akıp giden hayatın bir parçası olmaktan çok gözlemcisi konumunda bulunanların, ancak kendi evreninin siperleri gerisinde soluklanabilenlerin öykülerini anlatıyor… 96 SAYFA. (EVEREST YAYINLARI)

 

Narin, acımasız ve son derece benzersiz bir bakış

heka reklam heka

SUNYİ Dean’den KİTAPYİYENLER. Hakikat, beslendiğimiz hikâyeler ile kendisine aç olduğumuz hikâyeler arasındadır. “Saf ve yaratıcı. Bu cesur, gotik, anti-peri masalı gerçeği yüzümüze vuruyor: Aşk, herkesi kötü̈ adama dönüştürebilir.” -Olivie Blake, New York Times’ın çok satan Atlas Altılısı kitabının yazarı. “Bu modern fantezinin yeni ustasının sahneye çıkışı. Sakın kaçırmayın.” – James Rollins, New York Times’ın çok satan The Starless Crown kitabının yazarı. 436 SAYFA.
(ATHİCA YAYINLARI)

 

Modern Türk sanatının ilk tohumları nasıl atıldı?

MERVE Köken’den GÖK TENGRİ’DEN GÖK KUBBEYE TÜRK SANATI. Türk Sanatı, Orta Asya bozkırlarında yaşamını sürdüren Türklerin doğayla, Şamanizm’le, göçebe kültürleriyle, savaşçı yapılarıyla, Gök Tanrı diniyle paralel hayatlarının bir yansımasıdır. Avrasya Hayvan Üslubu nasıl oluştu? Kurganlardan neler çıkarıldı? Türk heykel sanatının ilk örnekleri hangileriydi? 112 SAYFA.
(KARAKARGA YAYINLARI)

 

Otonominin önüne geçtiği yeni bir hareket

LUC Ferry’den HOMO ESTETİCUS-Demokrasi Çağında Beğeninin İcadı. Yazar, modern felsefenin doğuşunu estetik tarihi çerçevesinde anlatıyor. Yazara göre modern çağ, estetik alanda öznel beğeninin ortaya çıkması, siyasal alanda ise toplumsal sözleşme modellerinin ve akılcı siyaset felsefesinin doğuşuyla birlikte tanımlanır. 20. yüzyıl sanatçılarının özerklikten ziyade bireyselliği ön plana çıkardığı “postmodern uğrak” ise avangart akımları beraberinde getirir. Aydınlanma ile birlikte, kaynağı ilahi otorite olan ve değişmez bir değerler düzenini yansıtan sanat ve dünya görüşüne ağır bir darbe indirildi. Otonomiye dayanan akılcı bir etik kurma girişimlerine sahne olan bu dönemde, estetik ve kişisel zevk öne çıktı. Hemen ardından, 20. yüzyılda bireyselliğin otonominin önüne geçtiği yeni bir hareket başladı. 288 SAYFA. (İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)

 

Gizemli bir yabancı kapılarında belirdi

MARİE Belloc Lowndes’tan KİRACI. “Yazılmış en iyi gerilim romanlarından biri.” -The New York Times. Zor günler geçiren Ellen ve Robert Bunting iflasın eşiğine gelmişlerdi. Evlerindeki bir odayı kiralamaya karar verdiklerinde kendisini Bay Sleuth olarak tanıtan gizemli bir yabancı kapılarında belirecekti. Buntingler kiracının odasına kapanıp yaptığı gizemli deneyleri ve çok defa gece geç saatlerde eve gelmesini önemsemiyorlardı. SAYFA. (İTHAKİ YAYINLARI)

 

Hacı Ağa, “her devrin” adamlarından

SADIK Hidayet’ten HACI AĞA. İranlı yazarın hem nalına hem mıhına vurduğu bir novella. Kahramanımız Hacı Ağa, bu topraklarda da binlerce benzerini görebileceğimiz “her devrin” adamlarından. Kimilerine isim sembolizasyonlarıyla özel adlar verdiği yan karakterler ise her devrin kullanışlı bireyleri. 1940’ların İran’ında çizdiği panorama sadece o dönemin İran’ının değil, son bir asırdan fazladır bütün bölgenin hikâyesini anlatıyor adeta. Kalemin kılıçtan keskin olduğunu bir kere daha gösteriyor. 120 SAYFA.
(KIRMIZI KEDİ YAYINLARI)

Günün kitapları…
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!