Hayatımızı etkileyen bir felsefe, bir yaşam şekli
YELİZ Ufku Konca’dan VEGANLIK VE KENDİNİ BULMA SANATI- Bitkisel Dönüşüm. Bugünkü dünyamızda en çok eksikliğini çektiğimiz şey huzur. Çünkü bir şeye değer verdiğimizi söyleyip onunla çelişen davranışlarda bulunmak bizi derinden etkiliyor. İnandığımız şeylerin davranışlarımızda karşılık bulamaması, kendimize karşı hissiyatımızı etkiliyor, derinde bir yerlerde bir ikiyüzlülük içinde buluyoruz kendimizi. Oysa gün gelip de davranışlarımızla düşüncelerimizi samimi bir şekilde gözden geçirip karşımıza çıkan uyuşmazlıklarla yüzleştiğimizde ve davranışlarımızla inandıklarımızı uyumlu hâle getirmek için adım attığımızda, kendimizi nasıl da özgürleşmiş hissedeceğiz. Yoga felsefesi istediğin her şeye sahip olabilirsin, yeter ki bunu öncelikle başkaları için mümkün kıl der. Veganlık da sadece ne yediğimizi ve ne giydiğimizi değil, tüm hayatımızı etkileyen bir felsefe, bir yaşam şekli, hayata bir bakış biçimi olarak, insanın özgürleşmesinin ve huzuru bulmasının yolunun kendi küçük dünyasında sadece kendisini değil, etrafındakileri de düşünerek elde edilebileceğini anlatır. 142 SAYFA.
(LİTERATÜR HAYAT)
Cehaletle savaşmayı hayat düsturu edinmişlerin hikâyesi
M. CELAL Şengör’den CEHALETTEN KURTULMA SANATI- KİM KİMDİR. “Tarihte kanunlar veya kurallar değil, kişiler ve onların şahsî dehâları önemlidir. Tarihin doğal kanunları olduğunu zannedenler hep hüsrana uğramışlardır. Onun için bu kitapta okuyucularıma, birkaç büyük insanın çarpıcı bulduğum yönlerini anlatmak istedim. Bu ve benzeri insanlar hayatta bana kılavuz oldu. Jeolojiyle uğraşmadığımda, zamanımı genellikle bu tür büyük adamların biyografilerini okumaya ayırmışımdır. Fakat bu biyografilerde kişilerin sosyal çevresinden ziyade fikirleriyle ve onları nasıl geliştirdikleriyle ilgilendim. Büyük Atatürk, milletinin makûs talihini ancak bilim ve hür sanat sayesinde yenebileceğini görmüş ve bunu milletine empoze etmeye çalışmıştır. Bugün onun yolundan ayrılmaya çalışan bazı bedbahtlar cehaletin ürünleridir. Celal Şengör. 188 SAYFA (MASA KİTAP)
Mutluluğun gerçek laneti onu yaşarken farkına varmamak
STEFANİA Auci’den ASLANLARIN KIŞI: SİCİLYA’NIN TAÇSIZ HANEDANI FLORİO AİLESİNİN HİKAYESİ 2. Sicilya’nın taçsız hanedanı Florio ailesinin hikâyesi devam ediyor… Babası ve amcasının başlattığı baharat ticaretini girişimciliği, hırsı ve inadıyla “Florio efsanesi”ne dönüştüren Vincenzo bu dünyadan ayrılmış, geride onlarca girişim, sayısız mülk ve kendisi gibi işleri her şeyin önünde tutan, girişimci oğlu Ignazio’yu bırakmıştır. Babasından bayrağı devralan Ignazio ise Florio efsanesini daha da ileri taşıyacaktır: tonbalığı konserve tesisleri, banka, buharlı gemi şirketi, Marsala Şaraphanesi, Oretea Dökümhanesi ve bunların yanı sıra irili ufaklı onlarca başka faaliyet… Üstelik Florio ailesi artık burjuva olmanın da ötesine geçecek, Ignazio’nun Barones Giovanna d’Ondes Trigona’yla yaptığı evlilik sayesinde soyluların dünyasına adım atacaktır. 656 SAYFA. (MUNDİ KİTAP)
İletişim becerilerinizi zirveye taşımak
DEREK Borthwick’ten İLETİŞİMİN ABC’Sİ- Hayatın Her Alanında Zirveye Tırman! Bu kitap sadece bir iletişim kitabı değil. Bir ipucu kitabı da değil. Bu, herhangi biriyle, herhangi bir yerde ve durumda konuşabilmek için geliştirilmiş nihai bir iletişim sistemidir. Yazar, 25 yıllık uygulamalı deneyimlerini nörobilimin en son verileriyle birleştiriyor ve bizlere usta bir iletişimci olma yolunda benzersiz bir yaklaşım sunuyor. Bu kitapla birlikte her türlü konuşmanın kontrolünü güçlü bir şekilde ele almayı öğrenmiş olacaksınız. 212 SAYFA.
(MONA KİTAP)
Hesaplaşmalar, itiraflar ve cevapsız sorular
ŞÖHRET Baltaş’tan ANNEMLE KONUŞMALAR. “Seninle burada, bu çiğ beyaz ışığın yarım yamalak aydınlattığı bu hastane odasında, loş koridorlarda hemşirelerin beyaz gölgelerinden ve örtülerini durmadan bağlayıp çözüp dua eden hasta yakını kadınların bezgin fısıltılarından başka hiçbir şeyin olmadığı ama hayata ve ölüme dair her şeyin bütün ağırlığıyla toplandığı burada, seninle bir yola çıktığımın farkındayım anne…” 192 SAYFA. (REMZİ KİTABEVİ)
Ne çok ortak yanımız olduğunu anlatıyor
KEREM Görkem’den GERÇEK HAYAT. “Sıradanlaşmayı bir kurtuluşa eşliyoruz. Arzularımızdan vazgeçerek tüketmeye, örneğin bir noktada konut kredisi borçlusu olmaya ya da yılın tamamında iki haftalık yurtdışı tatilini planlamaya meylediyoruz. İhtiyacımız olmayan pahalı kıyafetlere, en yeni cep telefonlarına, ayakkabılara, gözlüklere erişmek için uyanıyoruz her gün; günü de bunlara erişebildiğimizi göstermeye ayırıyoruz. Çok çalışan, sık tüketen, haddinden fazla şeye sahip olan birer sıradan oluyoruz böylelikle. Toplum bizi takdir ediyor, açık açık söylemiyor ama kitap yazmak gibi boş hayallerin peşinde sürüklenmektense bütün bunları başarmış olduğumuz için kabul ediyor bizi. Tercihimiz yeni bir ben yaratıyor – bu yeni ben herkese çok benziyor.” 112 SAYFA. (SİA KİTAP)