1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fas’taki balık heykeli alay konusu oldu: Reform istedik, bunu getirdiler

Fas’taki balık heykeli alay konusu oldu: Reform istedik, bunu getirdiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fast’ta eftalı renginde havaya atlayan iki balığı gösteren ve Kantire iline bağlı sahil kasabası Mehdiye’nin kavşağına yerleştirilen heykel, insanların yoğun şikayet, küçümseme ve alayından sonra çekiçlerle yıkılmaya başlandı. Bazı sosyal medya kullanıcılar heykelin başka şeyi çağrıştırdığını belirtip tepki gösterirken bazılar da yerel yönetimin heykele harcanan paranın başka yerde harcanması gerektiği eleştirisini yaptı.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “ Kantire ve Mehdiye halkı ‘Kentimizde bazı reformları istiyoruz’ dedi. Yetkililer onlara böyle bir heykeli getirdi ” yazarken, iğneleyici bir şekilde düşünen emojiyi kullanmayı da ihmal etmedi.

Belediye: İlgimiz yok
Bu tepkilerin ardından Kantire’nin Merkez Belediyesi yetkililer, sosyal medya üzerinden kendilerini temize çıkarmak için bir açıklama yaptı:  “Mehdiye kavşağında konan heykelin yıkılması için birçok vatandaştan gelen şikayetler üzerinde, Kantire belediyesinin söz konusu heykele ilişkisi bulunmadığını, heykelin konduğu yerin yetki alanımız dışında olduğunu belirtmek isteriz.”

Heykeltıraşın adı henüz bilinmiyor
Ancak belediyeden yapılan açıklamaya rağmen Mehdiye’de birçok kişi heykel fikrinin Ağustos 2019’da belediye başkanlığına seçilen Abdurrahim Buras’ın ait olduğunu ikna olmuş durumda.

heka reklam heka

Fas’taki balık heykeli alay konusu oldu: Reform istedik, bunu getirdiler
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!