Japonya’da yapılan yeni bir çalışma yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insan derisinde 9 saate kadar kalabileceğini ortaya çıkardı.
Japonya’daki Kyoto Prefectural Üniversitesi Tıp fakültesi tarafından yapılan araştırmada, koronavirüsün ciltteki hayatta kalma süresinin influenza A virüsüne kıyasla 4 kattan daha fazla olduğu test edildi.
DHA’nın aktardığına göre, halk arasında grip olarak bilinen influenza A virüsü deride 2 saat kalıyorken, koronavirüste bu sürenin 9 saate kadar çıktığı belirtildi.
Araştırmayı yapan ekip koronavirüsün temas yoluyla bulaşmasını önlemek amacıyla bu çalışmaların ve el yıkamanın önemini vurguladı.
DSÖ: DÜNYA NÜFUSUNUN YÜZDE 10’U VİRÜSE YAKALANMIŞ OLABİLİR
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, yeni tip koronavirüs ölüm oranlarında Avrupa ile Doğu Akdeniz bölgelerinde tırmanış gözlemlendiğini belirterek, “Şu andaki en iyi tahminlerimiz bize küresel nüfusun yaklaşı yüzde 10’unun bu virüse yakalanmış olabileceğini söylüyor” dedi.
Ryan, dün İsviçre’nin Cenevre kentinde başlaşan, DSÖ Yönetim Kurulu’nun toplantısı “Covid-19 ile mücadale özel oturumu”da konuştu.
Salgının dünya genelinde bölgeden bölgeye farklıklar gösterdiğini anlatan Ryan, Covid-19 vakalarının Güneydoğu Asya bölgesinde tırmanışta olduğunu, Avrupa ve Doğu Akdeniz bölgesinde de ölümlerin artmaya başladığını belirtti.
Ryan, salgında Batı Pasifik ve Afrika’daki durumun ise şu an çok daha olumlu olduğunu aktardı.
“Şu andaki en iyi tahminlerimiz bize küresel nüfusun yaklaşık yüzde 10’unun bu virüse yakalanmış olabileceğini söylüyor” uyarısında bulunan Ryan, salgın rakamlarının ülkeden ülkeye, kırsal bölgeler ve farklı gruplar arasında farklılar gösterdiğine işaret etti.