1. Haberler
  2. İngiltere
  3. İngiltere hükümeti yeni corona önlemlerini açıkladı. Şubat ortasına kadar yasaklar devam

İngiltere hükümeti yeni corona önlemlerini açıkladı. Şubat ortasına kadar yasaklar devam

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, parlamentoda milletvekillerinin sorularını yanıtlayarak ülkenin karantinadan çıkışı için “detaylı bir yol haritası” sunacağına dair söz verdi. Johnson, İngiltere’nin Şubat ortasına kadar aşı önceliğindeki ilk dört grubunda olan insanları aşılanma hedefi için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Johnson, ayrıca yeni türün yayılmasını önlemek amacı ile sınırlarda ek tedbirler uygulanması gerektiğini belirtti. Başbakan Johnson, eğlence amacıyla yurtdışına seyahat etmenin yasa dışı olduğunu ifade ederek, insanların evde kalması gerektiği konusunda uyardı.

KARANTİNANIN KALDIRILMASINA ŞUBAT ORTASINDA KARAR VERİLECEK

Başbakan, “Şu anda 6,8 milyon insan aşılandı. Bu tüm yetişkin nüfusun yüzde 13’ü. İlk dozlar 80’li yaşların üzerinde beşte dördüne verildi. Hedefimize Şubat ortasına kadar ulaşma yolundayız. En savunmasız dört gruptaki herkesi 15 Şubat’a kadar aşılarsak bu gruplar yaklaşık üç hafta sonra virüse karşı bağışıklık kazanmış olacak” dedi. Başbakan yaptığı açıklamada, herhangi bir önlemin kaldırılmasına ilişkin verilerin Şubat ortasına kadar tam olarak görülemeyeceğini söyledi. Okulların açılmasını ertelediklerini de belirten başbakan, “İngiltere’nin okulları şu anda tüm savunmasız öğrencilere ve kapalıdır” dedi.

heka reklam heka

AVRUPA’DAKİ EN YÜKSEK CAN KAYBI

Johnson, İngiltere’de Covid-19 nedeniyle toplam can kaybının 100 bini aştığına ve Avrupa’daki en yüksek can kaybına ulaşıldığına değinerek, “Hayatını kaybeden herkes için çok üzgün olduğunu” ifade etti. Başbakan Johnson, hükümetin salgın ile mücadelede tüm sorumluluğu aldığını ve Avrupa’da Covid-19 aşılama programında en hızlı davranan ülkenin İngiltere olduğuna vurgu yaptı. Johnson, ülke genelinde 80 yaşın üzerindeki vatandaşların yüzde 80’inden fazlasının Covid-19’a karşı aşılandığını belirtti.

İngiltere’nin neden Avrupa’daki en yüksek can kaybına sahip ülke olduğu sorularına karşı ise Johnson, “Bunun kolay bir cevabı olmadığı” ve “Sürekli karantinanın Covid-19 krizine bir çare olamadığı” cevabını verdi.

Derleyen: Murat Mete Metin

İngiltere hükümeti yeni corona önlemlerini açıkladı. Şubat ortasına kadar yasaklar devam
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!