1. Haberler
  2. İngiltere
  3. Türkiye’ye uçuşlar ve hükümet yardımları konusunda önemli uyarı, “Sahtekarlara kanmayın!”

Türkiye’ye uçuşlar ve hükümet yardımları konusunda önemli uyarı, “Sahtekarlara kanmayın!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coronavirüs nedeniyle dünya genelinde uygulanan karantinalar ve kısıtlamalar, İngiltere’de de bazı fırsatçıların özellikle Türk vatandaşlarının duygularını sömürmeye haksız kazanç elde etmeye yönelik bir takım girişimlerde bulunmalarına neden oluyor.

Özellikle bu pandemi günlerinde Türkiye’ye dönmeye çalışan Türk vatandaşları bu oyunlara gelmemeleri konusunda uyarılıyor.

Her gün sosyal medya hesaplarından Türkiye’ye uçak olduğu yönünde haberler çıkıyor. Kimi gruplarda belli bir ücret karşılığında özel uçaklar kaldırılacağı haberleri yapılıyor.

Tüm uçuşların iptal edildiği ve hava yolu şirketinin açıklamalarına rağmen bazı istismarcılar haksız kazanç elde etmeye çalışıyor. Yetkililer vatandaşları bu tür oyunlara gelmemeleri konusunda uyarıyor.

heka reklam heka

Bir süre önce bazı ülkelere aktarma yapılarak Türkiye’ye gitmek mümkündü ancak gelinen noktada Türkiye’ye gidebilmenin tek yolu konsoloslukla iletişime geçmek. Konsolosluğun vereceği dönüş formunu doldurmak ve alınacak haberi beklemek gerekiyor.

Bunun için consulate.london@mfa.gov.tr adresinden ulaşılabileceği gibi çağrı merkezinden de kayıt yapılabiliyor.

YARDIMLAR HAKKINDA

Ayrıca son zamanlarda hükümetin yardım paketlerinden yararlanıp yararlanmayacağı konusu netleşmeyen Ankara Anlaşması ile İngiltere’ye gelen vatandaşlar da istismara uğruyor. Yine sosyal medya aracılığı ile bu vatandaşlara ulaşan uyanıklar, yardımlardan yararlanma yöntemlerini bildiklerini ve yardımcı olabileceklerini söyleyerek vatandaşlar üzerinden haksız kazanç sağlamaya çalışıyorlar.

Yetkililer bu konuda henüz hükümet kanadından net bir açıklama yapılmadığını ısrarla vurgulayıp bu tür uyanıklara prim verilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyorlar…

Türkiye’ye uçuşlar ve hükümet yardımları konusunda önemli uyarı, “Sahtekarlara kanmayın!”
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!