1. Haberler
  2. Magazin
  3. RTÜK’ten Exxen’e homofobik ceza!

RTÜK’ten Exxen’e homofobik ceza!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acun Ilıcalı’nın dijital yayın platformu Exxen’de yayınlanan Katarsis programına trans oyuncu Çağla Akalın katılmıştı. Ancak Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) programa ceza kesince, oyuncunun yer aldığı bölüm yayından kaldırıldı.

Artı Gerçek’e konuşan Çağla Akalın, yer aldığı bölümün yayından kaldırıldığını söyleyerek, bölümün neden kaldırıldığına dair kendisine herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Akalın, “Çocukluğumu, gençliğimi, yaşadığım acıları anlatmaktan başka bir şey yapmadığım ve birçok kişinin yüreğine dokunan programın benim olduğum bölümü RTÜK tarafından ceza yemiş” dedi.

“İlkleri başarmanın gururunu bir kez daha yaşadım”

Akalın, konuya dair yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

heka reklam heka

“Bu mübarek günde aldığım bir haberi beni seven, her zaman yanımda olan, ailenizin bir ferdi gibi bağrınıza bastığınız ve artık başka kimsenin olmadığına inandığım sevenlerim ile paylaşmak istiyorum. Exxen bölümü kaldırmış. Bana yapılan açıklama bu yönde. İlkleri başarmanın gurunu bir kez daha yaşadım. Tarihinde ilk kez bir trans kadının katıldığı program ceza yedi, belki Acun beye bile ilk defa bu ilki yaşattım.

Benim son sözüm, keşke çocukluğundan beri yaşadığım olayları anlattığım programa ceza kesmek yerine bana bu acıları yaşayanlara ceza kesilse idi. Keşke bu dünyada böyle bir kurul olsaydı. Allah’tan, Rabbimin mahşeri ve kıldan ince kılıçtan keskin adaleti var. Konuyu siyasi görüşe ve duruşa bağlayıp, beni siyasi görüş ve duruştan vurmaya kalkan herkese şimdiden tekrar ediyorum: Ben vatancı bir vatandaşım.”

RTÜK’ten Exxen’e homofobik ceza!
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!