1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ‘Kahin’ lakaplı ünlü ekonomist Bitcoin konusunda yine uyardı

‘Kahin’ lakaplı ünlü ekonomist Bitcoin konusunda yine uyardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Amerika ülkesi El Salvador’un yasal ödeme aracı olarak Bitcoin’i kabul etmesinin ardından 38 bin doların üzerine çıkan kripto para birimi, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın açıklamalarının etkisiyle yeniden 37 bin dolar seviyesinin altına düştü. Bitcoin’in toplam piyasa hacmi de yaklaşık 5.0 milyar dolarlık düşüşle 689 milyar dolara geriledi.

Yellen, ABD Temsilciler Meclisi Bütçe alt komisyonundaki konuşmasında, kripto paraların terör örgütlerinin finansmanında kullanılabileceğini ve Hazine olarak bunun önüne geçmek için birçok adım attıklarını söyledi.

IMF’den gelen bir açıklamada ise kripto paraların para birimi olark kullanmanın belirli yasal zorunluluklar doğurabileceği uyarısı yapıldı. Bitcoin’in para birimi olarak kabul edilmesinin çok dikkatli analiz gerektiren bir dizi makroekonomik, finansal ve yasal sorunu gündeme getirdiğinin altını çizen yetkili, IMF’nin gelişmeleri yakından takip ettiğini ve El Salvador yetkilileriyle görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

‘Kahin’ lakaplı ekonomist Roubini, Bitcoin’de çok fazla manipülasyon olduğunu düşünüyor

‘Kahin’ lakaplı ekonomist Nouriel Roubini de Bitcoin’in bir para olarak tanımlanamayacağı yönündeki görüşlerini tekrarladı.

heka reklam heka

CoinGeek’in Zürih’te düzenlediği konferansta konuşan Roubini, Bitcoin’in herhangi bir şeyin fiyatlanmasında kullanılabilmek için çok değişken olduğunu savundu. Bitcoin’in herhangi bir temel değere sahip olmadığını, kullanımı bulunmadığını ve istikrarlı bir depolama değerine sahip olmadığının altını çizerek, bir varlık olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Öte yandan Roubini, Bitcoin’de çok fazla manipülasyon olduğunu da ifade etti.

Derleyen: Vildan Uygunoğlu

‘Kahin’ lakaplı ünlü ekonomist Bitcoin konusunda yine uyardı
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!