1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İngiltere merkezli banka kripto para işlemlerini yasakladı

İngiltere merkezli banka kripto para işlemlerini yasakladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelen habere göre İngiltere merkezli bir banka olan TSB müşterilerinin kripto para alım ve satım işlemlerini askıya aldı. Bunu müşterilerinin güvenliği ve kara para aklama gibi olaylara bir önlem olarak aldıklarını açıklayan banka tepki çekse de kararından vazgeçmemeye niyetli görünüyor.

Banka müşterilerini korumak istiyor

“Müşterilerimizi koruma sorumluluğumuzu son derecede ciddiye alıyoruz. Yüksek dolandırıcılık oranlarına sahip yatırımcıları ve platformları kapsamlı bir inceleme altına aldık.”

Yukarıdaki şekilde açıklama yapan TSB yetkilileri bu hamlesiyle ülkede kara para aklama olaylarında da azalma olmasını umuyor. Hali hazırda İngiltere’ye ek olarak İskoçya ve Galler’de de toplam 536 şubeye sahip olan TSB toplamda 5 milyondan fazla müşteriye hizmet vermekte. Kısa süre önce de tüm müşterilerine kripto para alım ve satım işlemlerini yasaklayan banka bunu yapan ilk banka da değil. Daha öncesinde Natwest, Barclays, Monzo ve Starling gibi kuruluşlar da benzeri yönde adım atmışlardı.

Kripto para işlemlerinin oldukça yüksek kapasiteli olarak yapıldığı İngiltere’de bu haberin gelmesi şaşırtmış durumda. Birçok yatırımcı buna tepki gösterse de ülkede halen bu işlemlere izin veren banka ve çeşitli kuruluşların bulunduğunu hatırlatmak gerekiyor.

heka reklam heka

İngiltere merkezli banka kripto para işlemlerini yasakladı
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!