1. Haberler
  2. Dünya
  3. Euro 2020’deki tarihi final maçı öncesi büyük kriz çıktı

Euro 2020’deki tarihi final maçı öncesi büyük kriz çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki takım taraftarları Trafalgar Meydanı’nı savaş alanına çevirirken, Wembley Stadı’nın turnikelerine kadar ulaşan yüzlerce İngiliz taraftar, tüm güvenlik önlemlerini aşarak içeri girmeyi başardılar.

İtalya ile İngiltere arasında oynanacak tarihi Euro 2020 finali öncesi iki takım taraftarları Londra sokaklarını birbirine kattı.

Karşılaşmanın oynanacağı Wembley Stadı çevresinde taraftar maçın heyecanını doyasıya yaşarken, bazı gruplar arasında arbede yaşandı. Trafalgar Meydanı’nda, Covid-19 önlemlerinin hiçe sayıldığı olaylarda İtalyan ve İngiliz taraftarlar arasında sert kavgalar yaşandı ve güvenlik güçleri olayları güçlükle önledi.

Wembley’de 60 bin kişinin yer alacağı tarihi finali izlemek için stat kapılarına gelen bazı İngiliz taraftarlar, turnikeleri zorladı ve bazılarını kırarak stada girmeyi başardı.

heka reklam heka

Taraftarların kapıya kadar gelmelerinin nedeninin ise, stat turnikelerine kadar hiçbir taraftara bilet kontrolü yapılmaması olarak belirtildi.

Yetkililer olayları yalanladı

Yaşanan bu anlar bazı taraftarların kameralarına yansırken, olayla ilgili Wembley Stadı yetkililerinden açıklama geldi.

Taraftarların kapıları zorlayıp içeri girdiklerine dair iddiaları yalanlayan yetkililer, ‘Güvenlik bariyerini aşarak stada biletsiz giren kimse yok. Polisin desteğiyle yaşanan olaylar kontrol altına alındı’ ifadelerini kullandılar.

UEFA’dan açıklama: Final oynanacak

UEFA yetkilileri ise taraftarların turnikeleri kırıp bariyerlerden atladığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, ‘Taraftarlar bariyerlerden atlıyor ancak stat içine erişemiyorlar. Bu nedenle herhangi cezai bir protokolün devreye girmesini gerektirecek bir durum yok. Finalin oynanmayacağı endişeleri gereksiz. Böyle bir şey olmayacak’ şeklinde konuştular.

Yarı finalde ceza almışlardı

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselen İngiltere, Danimarka’yla oynadıkları yarı final maçında yaşanan olaylar nedeniyle ceza almıştı.

Penaltı atışı sırasında Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel’ın yüzüne lazer tutulması nedeniyle UEFA, İngiltere FutbolFederasyonu’na 26 bin pound para cezası verdi.

Euro 2020’deki tarihi final maçı öncesi büyük kriz çıktı
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!