1. Haberler
  2. Dünya
  3. Covid-19’un tetiklediği hastalıklar: HIV, Tüberküloz, Sıtma

Covid-19’un tetiklediği hastalıklar: HIV, Tüberküloz, Sıtma

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, özellikle yoksul ve yardıma ihtiyaç duyan ülkelerde farklı hastalıkların baş göstermesine neden oluyor. Cenevre merkezli Global Fund (AIDS, Tüberküloz ve Sıtma ile Savaşta Küresel Fon) tarafından yayımlanan yeni bir rapor, korkutucu gerçeği ortaya çıkardı.

Rapor, yoksul ülkelerin sağlık sistemlerinde koronavirüs salgınının neden olduğu aksaklıklar nedeniyle yüz binlerce kişinin tüberküloz, AIDS ve sıtma yüzünden ölebileceğini açıkladı.

Hastalıkların önünü açıyor

Özellikle Afrika ülkeleri ve Hindistan’da kliniklerin ve doktorların koronavirüs için konuşlandırıldığı ifade edilen raporda, bu durumun sağlık sisteminde ciddi sorunlara yol açtığı ve hastalıkların önünü açtığı ifade edildi.

Yardım fonunun yöneticisi Peter Sands Reuters’a yaptığı açıklamada tüberküloz ve AİDS’den kaynaklı ölümlerin Covid-19’dan çok daha yüksek olacağını belirterek, “2020’de 2019’a göre yaklaşık bir milyon daha az insan tüberküloz tedavisi gördü ve korkarım bu kaçınılmaz olarak yüz binlerce insanın öleceği anlamına geliyor” dedi.

heka reklam heka

Covid-19’un tetiklediği hastalıklar: HIV, Tüberküloz, Sıtma
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!