1. Haberler
  2. Dünya
  3. Britanya’da kadınlar ağaçlarla evlendi!

Britanya’da kadınlar ağaçlarla evlendi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fotoğraf: BBC

Bristol’da yaşayan kadınlar, belediyenin 166 ev inşa etme planı nedeniyle ağaçları korumak amacıyla toplu nikah organize etti. Töreni organize edenlerden Siobhan Kierans , ‘evlenerek ağaçların yaşam boyu partnerleri olduğunu’ ifade etmek istediklerini söyledi. Farklı kültürlerden kadınların çoğu gelinlik giyerek organizasyona katıldı.

Gelinlerden Suzan Hackett, “Bir ağaçla evlenmek kesinlikle büyük bir ayrıcalık. Ağaçlar koşulsuz sevginin örneğidir ki bu durum evlilik fikriyle örtüşen bir durum” dedi ve kentin lüks binalardan çok yetişmiş ağaca ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Fotoğraf: BBC

Organizayonu yapan kadınlar, 1970’lerde Himalayalarda, kereste ticareti için ağaçların zarar görmesini engellemek amacıyla ağaçlara sarılan Hintli kadınlardan, ‘Chipko Hareketi’ diye anılan orman koruma hareketinden esinlendi.

heka reklam heka

Bristol belediye meclisi ise iki şirketten gelen inşaat başvurusunun değerlendirme aşamasında olduğunu, bu nedenle konuyla ilgili yorum yapamayacaklarını açıkladı.

Söz konusu arazideki 74 ağacın bulunduğu karavan alanını işleten ‘Baltic Wharf Caravan Site’ın sahipleri ise alanı terk etmelerine dair belediyeden yazı aldıklarını söyledi.

Britanya’da kadınlar ağaçlarla evlendi!
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!