1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ukrayna’da bir apartman dairesi füzeyle vuruldu

Ukrayna’da bir apartman dairesi füzeyle vuruldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reuters’ın bildirdiğine göre, bugün Kiev şehir merkezinin güneybatısındaki bölgelere iki füze çarptı. Füzelerden birinin Zhuliani havalimanına yakın bölgeye düştüğünü aktarıldı. Diğer füzenin ise bir yerleşim yerini vurduğunu söylendi.

Volodimir Zelenski’nin basın servisi tarafından paylaşılan bir video, füzenin özel bir dairede patladığını ve oturma odasına duman ve enkaz gönderdiğini gösteriyor. Ayrıca binanın yanması ve büyük hasar görmesiyle ilgili görüntüleri yayınladı. Füzenin atıldığı binanın sağ köşesinden büyük bir parça koptu ve çok sayıda daireye zarar verdi. İtfaiyeciler yaralı kurtulanlara yardım etti ve bir kadını enkaz denizinin üzerinden sokağa çıkardı.

The Guardian muhabirinin aktardığı video görüntüsünde patlama yaşanan apartmanın dairelerinden biri gözüküyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı, Kiev’de vurulan binalarda can kaybı olmadığını aktardı.

Ukrayna dışişleri bakanı Dmitro Kuleba binaya yapılan saldırıya olan tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden, “Muhteşem, barışçıl şehrimiz Kiev, bir gece daha Rus kara kuvvetlerinin füzeleri tarafından saldırılardan kurtuldu. Bunlardan biri Kiev’de bir apartmanı vurdu. Dünyayı talep ediyorum: Rusya’yı tamamen izole edin, büyükelçileri sınır dışı edin, petrol ambargosu, ekonomisini mahvet . Rus savaş suçlularını durdurun!” sözleriyle paylaştı.

Ukrayna’da bir apartman dairesi füzeyle vuruldu
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!