1. Haberler
  2. Dünya
  3. İngiltere daha fazla göçmen alacak

İngiltere daha fazla göçmen alacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin ekonomik büyüme planı:

Başbakan Liz Truss, Birleşik Krallık’a yasadışı girişi engelleme sözü verirken, hükümeti yurtdışından daha vasıflı, vasıfsız ve mevsimlik işçi almak istiyor.

Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde göçmen düşmanlığı ile seçimi kazanan partiler bile göçmenler olmadan ekonomilerinin geriye gittiğini biliyor.

Trump ‘duvar’ diyerek seçimleri kazansa da Amerika’da 3 milyon işçi eksikliğini gidermek için alternatif yollar aranıyor.

heka reklam heka

İngiltere’de bu açık Brexit sonrası ortaya çıktı. İngiltere işinde uzman kadrolar gelsin diye farklı vizeler çıkardı.

Priti Patel iç işleri bakanı olduktan sonra ilk çıkarılan vizelerde zorluklar olduğu başvuru sayısı çok düşük olduğu için sonradan esneklikler yapıldı.

Büyüyen teknoloji şirketlerine hizmet sağlayan Tech Nation, Ocak ve Ağustos ayları arasında 659 kişiden gelen küresel yetenek vizesi başvurudan 619’unun onaylandığı ve bu altı aylık rakamın geçen 2021 yılının tamamı için toplamdan daha fazla olduğunu bildirdi.

Maliye bakanı Kwarteng’in planı, göçün “ekonomik büyüme, üretkenlik ve inovasyonda önemli bir rol oynadığını” iddia ederek, “hükümetin, göçmenlik sisteminin bir yandan kontrolü sürdürürken diğer yandan da büyümeyi desteklemesini sağlamak için önümüzdeki haftalarda bir plan hazırlayacağını” söyledi.

Plan, ekonomik büyümenin anahtarı olarak vasıflı göçmenleri vurgularken, The Times, İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın çiftçilerin ve üreticilerin denizaşırı ülkelerden vasıfsız işçileri şu anki altı aydan daha uzun bir süre için işe almalarına izin veren bir plan olacağını bildirdi.

İngiltere’de hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için 22 Ağustos’ta ‘scale-up’ isimli bir vize türü açıklandı.

Scale-up kategorisine giren bir işyerinden en az 6 aylık iş teklifi alan kişiler bu vize türüne başvurabiliyor ve kabul almaları halinde İngiltere’de 2 yıllık oturum elde edebiliyor.

İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla sonlanan Ankara Anlaşması ile Türkiye’den on binlerce kişi ülkede oturum hakkı elde etti. Ancak başvuranların iş kurmasını gerektiren Ankara Anlaşması, kişilere bordrolu olarak çalışma hakkı tanımıyordu. Scale-up vizesi başvuranlara bu imkanı sağladı.

Sağlık çalışanları için yapılan kolaylıklar.

Denklik sorunu yaşayan diş hekimleri, hemşireler, doktorlar, fizyoterapist ve paramedik gibi farklı alanlarda çalışan sağlık çalışanları ve laboratuvar teknisyenleri için kolaylıklar sağlandı.

Sağlık çalışanlarına iş bulmak için kurulan HEREC firmasının web sitesinde konuyla ilgili ayrıntılı bilgi edinebilir.

Murat Mete Metin 

İngiltere daha fazla göçmen alacak
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!