1. Haberler
  2. İngiltere
  3. İngiltere’de bakan açıkladı: Okullar açılsa bile tekrar kapatılabilir

İngiltere’de bakan açıkladı: Okullar açılsa bile tekrar kapatılabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alok Sharma, artan vaka sayıları nedeniyle bölgesel kilitlenmelerin gündemde olduğunu ve Bakanlıkların ve başbakanlığın kararıyla okul kapanışlarına “duruma göre” bakılacağını söyledi.

 

Sharma, hükümetin eylül ayında tüm okulları tüm öğrenciler için yeniden açma kararının beklediğini ancak çocukları tekrar sınıfa geri döndükten sonra bile kapatılma riskinin olduğunu açıkladı.

ITV’ye konuşan Sharma şunları söyledi: “Açıkça buna vaka bazında bakmak zorundayız. Ayrıca yerel düzeyde raporlar etkili olacaktır. Tüm ülkede olmasa bile yerel bazda bir kapatma söz konusu olabilir. Tabii ki eylül ayında tüm öğrencilerin okula geri döneceği konusunda çok net olunmasını istiyoruz.”

heka reklam heka

Öte yandan Eğitim Bakanı Nick Gibb, bugün daha önce Manchester’ın da dahil olduğu Kuzey’deki yerel kilit bölgelerinde yaşayan çocuklar için bile sınıfların yeniden başlayacağını söyledi.

Gibb BBC’de katıldığı programda, “Şimdi yeni kısıtlamalar uyguladığımızda yerel olarak bakacağız. Şu anda Manchester ve Leicester gibi yerel kilitlenmelerin olduğu diğer bölgelerde de okulların açılmasını planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yetkililer ısrarla okulların açılabilmesi için eğlence sektöründe kısıtlamalar getirilmesi yönünde görüş bildiriyor. Salgını kontrol altında tutmanın okulların açılması bakımından önem arz ettiğini her fırsatta dile getiriyorlar. Bu da kamuoyunda, bazı sektörlere yeniden kısıtlama gelebileceğini düşündürüyor.

İngiltere’de bakan açıkladı: Okullar açılsa bile tekrar kapatılabilir
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!