1. Haberler
  2. Dünya
  3. BioNTech’in değeri 100 milyar doları aştı

BioNTech’in değeri 100 milyar doları aştı

Almanya'da koronavirüse karşı geliştirdiği aşı ile dünyanın en büyük ilaç şirketleri arasına giren Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech'in New York Borsası'nda işlem gören hisselerinin son gelişmelerle büyük değer kazandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da Türk profesörler Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından koronavirüse karşı geliştirilen BioNTech’in değeri, gittikçe katlanıyor. Mainz merkezli BioNTech tarafından geliştirilen yeni nesil korona aşısına ABD İlaç Kurumu FDA’nın onay açıklamasının ardından New York Borsası’nda işlem gören şirket hisseleri, zaman zaman yüzde 25’e varan değer kazanarak, 100 milyar dolar sınırını aştı.

Yeni aşı ile birlikte daha da artabilir

Nasdaq’ta işlem gören şirket hisselerinin borsaya giriş yaptığı 2019 yılının ekim ayında 15 dolar olduğuna dikkati çeken piyasa uzmanları, aktüel olarak ise 340 euro civarında işlem gören hisselerin, mRNA bazlı yeni aşının piyasaya verilmesinden sonra daha da artabileceği öngörüsünde bulunuyor.

Şirket bilançosu açıklanacak

Gelecek hafta şirket bilançosunu açıklanacağı belirtilen BioNTech’in, mRNA bazlı ilaç teknolojisine ileriki zamanlarda da ağırlık vereceği, sadece aşı gelişmelerinde değil, aynı zamanda kanser türlerine karşı mücadelede de dünya çapında önemli söz sahibi olacağı vurgulanıyor.

“Aşı aslında kanser tedavisi için hazırlanmıştı”

Şahin “Bu potansiyel salgının tüm insanlığı etkileyebileceğini ve mRNA teknolojimizi bunu çözmek için kullanabileceğimiz düşündük. Aslında bu aşı üzerine çalıştığımız bir kanser tedavisi için hazırlanmıştı. Bu çalışmada hastanın genetik dizilimine göre aşı verilmesi öngörülüyordu ve aslında benzer durum yaşanıyordu. Kişiselleştirilmiş değildi ancak virüsün genetik dizilimi aynıydı. Sonrasında çok hızlı bir şekilde harekete geçtik. Burada karşılaştığımız en büyük zorluk virüse dair neredeyse hiçbir şeyin bilinmemesiydi. Yeni bir virüstü.” dedi.

heka reklam heka

Şahin “Covid-19’da mRNA aşısının başarısı hastalıkların tedavisinde yeni teknolojilerin ve tedavi yöntemlerinin kapısını açtı. Şu anda kanser için kullandığımız mRNA molekülleri, şu anda klinik geliştirme aşamasında olan 10’dan fazla ürünümüz var ve bunlar hep farklı kanser türlerine karşı. mRNA teknolojisi ile elde ettiğimiz başarının kanser çalışmalarımızda da süreceğine güvenimiz tam” dedi.

Türeci, mRNA aşısının T hücrelerini 72 saat içinde nasıl artırdığına dair verileri de paylaştı. mRNA aşısı öncesi ve sonrasında lenf nodüllerinde 72 saat içinde oluşan T hücrelerini paylaşan Türeci bunun kritik bir öneme sahip olduğunun da altını çizdi.

BioNTech’in değeri 100 milyar doları aştı
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!