1. Haberler
  2. Dünya
  3. 2023 yılında Birleşik Krallık’da işlerinizi kolaylaştıracak 21 popüler mobil uygulama

2023 yılında Birleşik Krallık’da işlerinizi kolaylaştıracak 21 popüler mobil uygulama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital pazarlama hizmetleri gibi artık, sosyal hayatın ve iş yaşamının bir parçası olan mobil uygulamalar da ülkelere ve kültürlere göre farklılıklar içeriyor. Bazı uygulamalar ülkeler, diller ve kültürlere uyum sağlamak için farklı özellikler bile barındırabiliyorlar. Her ülkede farklı alanlarda ihtiyaç duyulan uygulamalar olduğu gibi, popüler olan uygulamalar da farklılık gösterebiliyor. Birleşik Krallık’da Snapchat uygulaması çok popüler iken Türkiye’de Instagram gibi başka bir sosyal uygulama popüler olabilir. Bu yazımızda 2023 yılında telefonunuzda olmazsa olmaz 21 uygulamadan bahsedeceğiz.

 

1. Facebook

Facebook Birleşik Krallık’da en yaygın olarak kullanılan sosyal platformlardan biridir. Facebook’da ikinci el eşyalarınızı satabilir, lokal gruplara kayıt olabilir, etkinlikleri takip edebilir veya arkadaşlarınız ile sohbet edebilirsiniz.

heka reklam heka

 

2.  Nextdoor

Belirli bir alan içerisinde, yerel bildirimleri takip etmeye, lokal hizmetleri tanıtmaya ve bulmaya yarayan komşuculuk uygulamasıdır. Komşularınızı ve mahallenizin gündemini bu uygulama ile takip edebilir. İkinci el eşyalara uygun fiyata ya da ücretsiz bir şekilde ulaşabilir veya lokal bahçıvan, temizlik, tamirat hizmetlerine erişebilirsiniz.

 

3. Autotrader

Araç almadan önce mutlaka ziyaret etmeniz gereken sitelerden biri autotrader.co.uk’dur. Bu sitenin kullanımı kolay uygulamasını indirebilir ve almak istediğiniz sıfır veya ikinci el otomobillerin tüm detaylarına ulaşabilir. Araçların detaylarından, fotoğraflarına ve videolarına kadar çok detaylı bilgileri uygulama üzerinden görebilirsiniz. İlanları kıyaslayabilir ve satıcılarla iletişime geçebilirsiniz.

 

4. Experian

Kredi veya kredi skoru deyince akla ilk gelen uygulamaların başında geliyor Experian uygulaması. Experian uygulaması ile güncel tahmini kredi skorunuzu öğrenebilir, kredi skorunuzu geliştirmek için önerileri okuyabilirsiniz. Kredi skorunuzu olumlu yada olumsuz etkileyen faktörleri görebilir ve finansal planlamanızı ona göre yapabilirsiniz. Ücretsiz ve ücretli hizmetler sunan uygulama, ücretli hizmetlerini belirli bir süre için denemenize de olanak sağlıyor.

 

5.  Linkedin

 

Linkedin, Birleşik Krallık’da en aktif kullanılan iş konulu sosyal platformdur. İyi bir Linkedin profili ve aktif kullanım ile iş ağınızı genişletebilirsiniz. Hatta bir çok firma Linkedin üzerinden iş ilanları yayınlamakta ve tek tık ile bu iş ilanlarına başvuru şansını size sunmaktadır. Eğer kendi işinizi genişletmek ya da hayalinizdeki işi bulmak istiyorsanız Linkedin uygulamasını aktif kullanmayı mutlaka düşünün.

 

6.  Official DVSA Theory Test Kit

Ehliyet sınavına mı gireceksiniz? Evet DVLA tarafından yayınlanan resmi uygulama size bilmeniz gereken tüm içeriği çok düşük bir ücret ile sağlıyor. Ayrıca pratik yapabileceğiniz deneme sınavları ile kendinizi test edebilir, sınav öncesi hazırlığınızı tamamlayabilirsiniz.

 

7. CityMapper

Londra, Birmingham ve Manchester gibi büyük şehirlerde toplu taşıma araçlarının saat ve rota bilgileri için CityMapper çok faydalı bir uygulamadır. Gideceğiniz yere farklı rotalar çizebilir, yolculuğun maliyetini hesaplayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz ulaşım aracına göre filtreleyebilir ve yolculuk esnasında sürpriz ile karşılaşmazsınız.

 

8. Tfl Oyster

Oyster kartınıza yükleme yapabilir. Bakiyenizi ve seyahat geçmişinizi görebilirsiniz. Londra’da yaşayan ve oyster kart kullananlar için bu uygulama olmazsa olmazlar arasındadır.

 

9.   Amazon

İngiltere’de online alışveriş denince akla ilk gelen platform Amazon’dur. Amazon uygulaması ile tüm online alışverişinizi sağlayabilir. Aylık ödeme ile sahip olabileceğiniz prime üyelik ile kargo ücreti ödemeden aynı gün içerisinde teslimatınıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca kargonuzun durumunu sorgulayabilirsiniz. Sorunlarınız ve iadeleriniz için de uygulamayı kullanabilir ve keyifli bir alışveriş deneyimine sahip olabilirsiniz.

 

10. NHS App

Covid ile birlikte çok daha aktif kullanılsa da NHS uygulaması, Birleşik Krallık’da sağlıkla ilgili tüm ihtiyaçlarınıza cevap veren geniş çaplı bir uygulamadır. Eğer Birleşik Krallık’da yaşıyorsanız mutlaka indirip, göz atmanızı tavsiye ederim.

 

11. Bumble

 

İngiltere’de aktif kullanılan arkadaşlık ve çöpçatanlık uygulamasıdır. Arkadaş edinebilir, sosyalleşebilir ya da bir aşka yelken açabilirsiniz. Eğer yalnızlık canınıza tak ettiyse, yükleyip Bumble’a bir şans verin.

 

12.Wise

Uluslararası güvenli para transferi denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan biridir Wise. Farklı kurlarda komisyonsuz, aynı kur üzerinde düşük komisyonlu transferleri ile uluslararası para transferinin en ekonomik yollarından biridir. Belki de eski ismiyle hatırlayacağınız Transferwise artık Wise uygulaması ile uluslararası para transferlerinize çözüm olmaya devam ediyor.

 

13.  Eventbrite

Birleşik Krallık’da geniş kapsamlı ve kolay kullanıma sahip bir etkinlik uygulaması arayışındaysanız Eventbrite yardımınıza yetişti. Bir çok etkinliğin bilgilerine ulaşabilir hatta bilet satın alabilir veya etkinlik yöneticileri ile iletişime geçebilirsiniz. İş, eğitim ve eğlence için kullanabileceğinize bu etkinlik yönetim platformu, ücretsiz bir şekilde parmaklarınızın ucunda.

 

14.Rightmove

İngiltere’nin en büyük emlak platformu olan Rightmove’da her bütçeye göre kiralık veya satılık ev, daire bulmak mümkün. Rightmove web sitesi gibi mobil uygulamasını da kullanmak çok kolay. Beğendiğiniz evleri favorilerinize ekleyebilir, belirli mesafeler içerisinde arama yapabilir ve evlerin saymakla bitmeyen özelliklerine erişebilirsiniz. Ayrıca emlakçılara veya ev sahiplerine tek tıkla ulaşım sağlayan uygulama rakiplerinin çok önünde yer alıyor. Eğer sizin de bir ev ya da daire arayışınız var ise emlakçıların katılımı ile yaratılan, tüm Birleşik Krallık genelindeki bu devasa bir portföye bir göz atın.

15. Snapchat

Özellikle genç kesimin, yeni jenerasyonun en popüler platformu Snapchat. Bazı ülkelerde hiç popüler olmayan bu uygulamadan gözünü ayırmayan azımsanmayacak bir genç nüfus var İngiltere’de. Uygulama ücretsiz olup, hızlı bir şekilde bir profil oluşturulabiliyor. Görüntülü paylaşımlar yaparak ve sohbet ederek sosyalleşme imkanı sağlıyor.

 

16.Google Translate

Google translate uygulaması yazılı çevirilerinizde çok işinize yaradığı gibi, diyalog özelliği ile iki kişinin karşılıklı sesli konuşmalarını da çevirebiliyor. Ayrıca basılı bir yazının fotoğrafını çekerek bu yazıyı da istediğiniz dile çevirebiliyorsunuz. Eğer iletişim problemleri çekiyorsanız mutlaka telefonunuzda Google Translate uygulaması olmalı.

 

17.Tesco

İngiltere’nin en büyük marketlerinden biri olan Tesco’nun uygulaması ve Clubcard sistemi çok başarılı. Eğer alışverişlerinizi Tesco’dan yapıyorsanız uygulamasına göz atmanızda fayda var. Lidl, Asda, Saintsbury gibi diğer marketlerin de uygulamaları var. Hangi marketten alışveriş yapıyorsanız o marketin uygulamasını indirin ve fırsatları kaçırmayın.

 

18. Apple Walet or Google Walet

Apple ve Google’ın cüzdan diye adlandırdıkları ödeme yöntemleri, İngiltere’de çok popüler. Toplu taşımada, market alışverişinde, online ödemelerde aklınıza gelebilecek her yerde ödemelerinizi Apple Pay ya da Google Pay ile yapabilirsiniz. Bu sayede cüzdanınızda taşımanız gereken kartlardan kurtulmuş olursunuz.

19. Klarna

Klarna bir taksit uygulamasıdır. Sizden vade farkı almadan ya da çok düşük vade farkları alarak taksitli alıveriş yapabilmenize olanak sağlayan bu uygulama pek çok online alışveriş sitesi ve mağzada aktif olarak kullanılmaktadır. Bir nevi alışveriş kredisi gibi çalışan mobil uygulaması üzerinden pek çok detaya erişebileceğiniz, istatistikleri görebileceğiniz bu uygulama da göz atmaya değer.

 

20. Uber

İngiltere’de ulaşımın olmazsa olmaz ayaklarından biri Uber taksiler. Toplu taşıma ne kadar gelişmiş olsa da her ihtimali göz önünde bulundurarak Uber uygulamasını telefonunuza kurmanız ve ihtiyaç halinde kullanabilmek için gerekli kayıtları yapmanız, gün gelir hayat kurtarabilir.

 

21. Enterprise

Araç kiralamanın en hızlı ve sorunsuz yollarından biri Enterprise. Tabi Zipcar, Eurocar gibi alternatifler de var ancak Enterprise uygulaması üzerinden çok hızlı bir şekilde, hatta sadece Türk ehliyetiniz ve kredi kartınız ile araç kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra taşınma işlemlerinize ya da eşya taşımak için Van tipi araçlarda Enterprise araç filosunda bulunmaktadır.

 

Umarız bu liste 2023 yılında iş yaşamınızda ya da sosyal yaşamınızda işinizi daha kolaylaştıracak uygulamalar bulmanıza yardımcı olur.

 

Kartal Arıkan 

2023 yılında Birleşik Krallık’da işlerinizi kolaylaştıracak 21 popüler mobil uygulama
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!