Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte uzmanlar, dolandırıcıların yeni bir yöntem keşfettiğini duyurdu…
İngiliz medyasında yer alan haberlerde, dolandırıcıların bir partner arayan erkekleri yapay zeka ile kandırarak dolandırmaya başladığı ve bu yöntemin giderek yayıldığı belirtildi. İngiliz Daily Mail gazetesinin özel haberinde, yapay zeka ile üretilen seksi kadın görselleriyle sahte Instagram, TikTok ve Twitter hesaplarının açıldığı belirtilirken, bu görseller aracılığıyla umutsuz erkeklerin kandırıldığı belirtildi.
Yapay zeka ile geliştirilen kadınların çok azının esmer olduğu belirtildi. Sarah Jordan isimli “Avustralyalı yapay zeka karakterinin” yüz binlerce takipçisi var.
Şu an yüzlerce “dijital kadının” sosyal medya platformlarında olduğunu belirten İngiliz gazetesi, erkeklerin bu hesaplara para gönderdiğini ve karşılığında da uygunsuz fotoğrafların alındığını aktardı. Bu hesaplardaki isimlerin ve görsellerin sahte olduğu ve her karakterin ayrı bir geçmişinin yazıldığına dikkat çekilirken, “Şu an teknoloji çok geliştiği için hangi fotoğrafın gerçek hangisinin sahte olduğunu anlamak çok zor” yorumu yapıldı.
Yapay zeka ile yapılan görseller sosyal medyada hızla yayılıyor. Alexis Ivgedye isimli yapay zeka karakteri ise “ABD doğumlu” olduğunu iddia ediyor.
Bazı hesapları inceleme altına alan Daily Mail, bu sanal kadını takip edenlerin ayda 300 doları “sanal kız arkadaşı olmak için” gözden çıkardığını aktardı. Bu hesapların arkasında kimin ve kimlerin olduğu bilinmezken, Milla Sofia isimli bir yapay zeka karakterinin Yunanistan ve Bora Bora gibi yerlerde tatil yaptığı da görüldü.
Yapay zeka ile oluşturulan sanal kadınları mercek altına alan Daily Mail, genellikle sarışın kadınların “geliştirildiğini” yazarken, bu hesaplara bağlı bağış platformu aracılığıyla para toplandığını aktardı.
Her karakterin farklı bir hikayesi ve kariyeri olduğu belirtildi. Milla Sofia isimli yapay zeka karakterinin işi mankenlik yapmakmış…
Midjourney, Stable Diffusion ve DALL-E2 gibi platformlar aracılığıyla bu görsellerin yaratıldığı belirtilirken, uzmanlar, bu programların görselin elleri haricindeki her bir detayı çok iyi çizdiğini de hatırlattı.