1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yoğurt nasıl Saklanır, Süzme yoğurt bozulmadan nasıl saklanır?

Yoğurt nasıl Saklanır, Süzme yoğurt bozulmadan nasıl saklanır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süzme yoğurt yapı olarak klasik yoğurda göre oldukça koyu bir kıvama sahiptir. Çok az bir suyu bulunan süzme yoğurdun saklanabilmesi için illa ki satın alınması gerekmez. Evlerde, yoğurdun ekşi olması sonucunda suyunun süzülmesi ile de süzme yoğurt elde edilebilmektedir. Evde yapımı için bir bez torba veya tülbente konan ekşi yoğurt, 1 gece bekletilir ve suyunun tamamen süzülmesi sağlanır. Hazırlanan süzme yoğurt ağzı kapatılabilen saklama kaplarında saklanmalıdır.

Süzme yoğurt nasıl Saklanır?

Süzme yoğurt uzun süre dayanması ve tüketilebilmesi için mutlaka cam kavanozlarda ağzı sıkı halde kapalı bir biçimde saklanmasında fayda var. Plastik ya da plastik türü malzemeden üretilen saklama kapları, süzme yoğurdun dayanma süresinin kısalmasına yol açacaktır. Cam kavanoz hem sağlıklı hem de kullanım süresini uzatan bir malzemedir.

Süzme yoğurdun tüketimi sırasında kavanoz buzdolabından çıkarılmadan ya da çok kısa bir süreliğine çıkarılarak, bir kâseye tüketilecek miktar alınmalıdır. Kâseye alınan süzme yoğurdun tamamı tüketilmemiş ve bir kısmı artmış durumda ise bu kavanoza geri konmamalıdır.

Birkaç gün içinde tüketilmeyen süzme yoğurdun renginde sarama ve tadında da ufak tefek değişiklikler oluşabilir, bu artık yoğurdun tüketilmemesi gerektiğine yönelik önemli bir işarettir. Bu nedenle yoğurt olarak tüketimi zor olan süzme yoğurdun farklı şekillerde değerlendirilmesi

heka reklam heka

Yoğurdu cam kavanozlarda saklayın

Yoğurdu daha uzun bir süre saklamak ve aynı zamanda da satın alınan plastik kutulardan yoğurdu kurtarıp daha sağlıklı bir hale getirebilmek için yoğurdu cam kase veya cam kavanozların içinde saklayın.

Yoğurdu yiyeceğiniz kadar alın

Yoğurt yemek istediğinizde yoğurdu sakladığınız cam kavanozun içinden sadece yiyeceğiniz kadarını alın ve kavanozu hemen dolaba geri koyun. Yemediğiniz ama arta kalan yoğurdu tekrar kavanozun içine koymayın.

Dikkat!

Eğer yoğurdun son kullanım tarihi geçmiş ise kesinlikle bir şey olmaz yerim ben demeyin. Ciddi bir şekilde zehirlenebilirsiniz!

Yoğurt nasıl Saklanır, Süzme yoğurt bozulmadan nasıl saklanır?
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!