1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hayatta kalan en prematüre bebek Richard, 1 yaşında!

Hayatta kalan en prematüre bebek Richard, 1 yaşında!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de geçen yıl sadece 337 gram ağırlığında ve normal zamandan 131 gün erken doğan Richard Scott William Hutchinson, ‘hayatta kalan en prematüre bebek’ olarak Guinness Rekorlar KitabI’na girdi.

Annesi Beth’in tıbbi komplikasyonlar yaşaması nedeniyle beş aylık doğan Richard o kadar küçüktü ki, ailesi onu tek bir avuçta tutabiliyordu.

Doktorlar aileyi en kötüsüne hazırlamak zorunda kaldı. Richard’ın doktorlarından biri olan Stacy Kern, Guinness Rekorlar Kitabı’na yaptığı açıklamada “Babası Rick ve annesi Beth doğumdan hemen önce bu kadar erken doğan bir bebek için ne beklemeleri gerektiğini sorduklarında, ekibimiz onlara hayatta kalma şansının yüzde 0 olduğunu söyledi. Richard’ın hayatının ilk birkaç haftasının çok zor olacağını biliyordum ama eğer bunu atlatabilirse hayatta kalacağını hissetmiştim” dedi.

heka reklam heka

Kern, Richard’ın yenidoğan yoğun bakım ünitesinden çıktığı günü şöyle anlattı: “Çok özel bir gündü. Onu beşikten alıp gözlerimde yaşlarla tuttuğumu hatırlıyorum. Onun, bir zamanlar o kadar hasta olan, hayatta kalmayacağından korktuğum aynı küçük çocuk olduğuna inanamadım. Bir zamanlar bir avucuma sığan, yarı saydam derisinden her bir kaburgasını ve damarını gördüğüm aynı küçük çocuk…”

Richard bu süreçte altı aydan uzun süre hastanede kaldı; koronavirüs pandemisi nedeniyle ailenin geceleri refakat etmesine izin verilemedi. Babası Rick, her gün hastaneye gittiklerini anlatıp “Sanırım bu, durumu atlatmasına yardımcı oldu çünkü bize güvenebileceğini biliyordu” dedi.

Richard Aralık 2020’de taburcu oldu; 5 Haziran’da ise ilk doğumgününü kutladı. Annesi Beth Guinness Rekorlar Kitabı’na yaptığı açıklamada, oğlunun ‘hayatta kalan en prematüre bebek’ olması hakkında “Gerçek gibi gelmiyor. Hala şaşırıyoruz. Ama mutluyuz” dedi. Beth Hutchinson, Richard’ın Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için “Bu, prematüre doğumlar hakkında farkındalık yaratmak adına onun hikayesini paylaşmanın bir yolu” diye konuştu.

Hayatta kalan en prematüre bebek Richard, 1 yaşında!
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!