1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Söz konusu düğünse…

Söz konusu düğünse…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Dünya basınının yakından takip ettiği İngiliz Kraliyet Ailesi, her dönem insanları büyülemeyi başarıyor… Göze batmamak için çoğu konuda sahne arkasında rol almayı tercih eden Kraliyet Ailesi, söz konusu düğünler olduğunda kendilerine yakışır organizasyonlarla hep manşetleri süslemeyi başarır. Soylu ailenin özel günlere verdiği önem herkes tarafından biliniyor. Örneğin ülke ekonomisine dâhi katkısı olan Prince Harry ve Meghan Markle düğünü için tam 42.8 milyar dolar harcandı. Bu noktada ailenin gelinlik tercihini ve markalarla olan iş birliklerini ele alacağız. Tüm dünyanın nefesini tutup beklediği o meşhur düğünleri ve manşetleri süsleyen gelinlik seçimlerini gelin daha yakından inceleyelim.

Düşes Evresi: Meghan Markle

Başkent Londra’nın batısındaki tarihi Windsor Kalesi’nde gerçekleşen düğün peri masallarından farksızdı. Söz konusu gelinlik olunca, Markle’ın tercihi merak konusuydu. Tasarımcının da kariyerine koşulsuz ivme kazandıracak bu özel gün için Alexander Mc Queen, Erdem Moralıoğlu ve Ralp&Russo potansiyel adaylar arasındaydı. Ancak Amerikalı oyuncu Meghan Markle, tercihini Givenchy markasının kreatif direktörü olan Clara Waighth Keller’dan yana yaptı. Tasarımlarını beğendiğim Keller’dan gösterişli bir gelinlik beklerken, Markle sade fakat bir o kadar elegant bir görünüme büründü. İpek kumaştan tasarlanmış kayık yaka kesim gelinlik, kraliyet havasına yakışır tarzda 4,5 metre uzunluğunda, çiçek işlemeli bir duvak ile tamamlandı. Kim bilebilirdi ki bu muazzam düğünün ardından aileden bağımsız yola devam edeceklerini…

heka reklam heka

 

Geleceğin Kraliçesi: Kate Middleton

İskoçya’nın en iyi kurumlarından biri olan St. Andrews Üniversitesi’nde eğitim almış çift, uzun yıllardır basın tarafından takip edilmişlerdi. İlk aşkıyla evlendiğini söyleyen Prince William, soylu bir ailenin kızı- Kate Middleton ile Wesminster Abbey’de (2011) dünya evine girdi. İngiliz halkı tarafından geleceğin kraliçesi olarak görülen Middleton, görkemli kraliyet düğününde güzelliğiyle göz kamaştırıyordu. Gelinliğin önceden basına sızması ihtimaline karşı, Middleton için üç farklı gelinlik hazırlandığı ileri sürüldü. Sarah Burton, Bruce Oldfield ve Sophie Cranston adı geçen şanslı tasarımcılardı. Gelinliğinin hem geleneksel bir o kadar da modern olmasını isteyen Middleton’ın gelinliğinin, İngiliz modaevi Alexander McQueen’in yetiştirdiği Sarah Burton tarafından hazırlanacağı açıklandı. Kraliyet ruhunun parçası olan dantel, göğüs ve kol kısmında rol alıyordu. Şampanya rengi gelinliğin, İngiliz ve Fransız kumaşların harmanlamasıyla Hampton Court Palace’da bulunan Kraliyet Dikiş Okulu tarafından yapıldığı belirtildi. Ayrıca gelin başını hazırlayan ekipte, Türk kuaför Hüseyin Özde’nin de bulunması dikkatimizden kaçmadı. Duvağa eklenen tacın, 2. Kraliçe Elizabeth tarafından verilmesini büyük bir jest olarak görüyorum.

 

Kayıp Sırlar Prensesi: Lady Diana

Skandallar ile ünlenen Prenses Diana, sadece İngiltere bünyesinde değil, bütün dünya tarafından kabul gören bir prenses oldu. 1981’de Prens Charles ile evlenirken giydiği gelinlik tam 7,5 metre uzunluğundaydı. Az tanınan tasarımcılar Elizabeth ve David Emanuel tarafından yapıldı. Fildişi rengi ve tafta kumaşından tasarlanan gelinlik, dantel ve incilerle kaplıydı. Viktoryen kolları, kabarık eteği ve yaka kısmına yerleştirilen kurdeleler ile 80’lerin ritmine uyum sağladı. Popüler olmamasına rağmen pratik zekasını gösteren Emanuel, Lady Diana’dan bile habersiz Madame Tussauds’da sergilenecek ikonik gelinliğin alternatifini de yaptı. Ne gariptir ki gelinlik, düğünden sonra esrarengiz bir şekilde kayboldu. Elizabeth Emanuel olayı şöyle anlatıyor “Gelinlik uzun zamandır prova odasında asılıydı ve sonra ortadan kayboldu. Onu satıp satmadığımızı bilmiyorum. O zamanlar çok yoğunduk. Bir gün bir yerlerden çıkacağına eminim!” Kraliçe ve İngiliz basını tarafından yakın takipte ve kontrolde olan Diana, Fransa’da suikast olarak düşünülen bir trafik kazasından hayatını kaybetti. Tıpkı gelinliği gibi hayatını da ‘kayıp’ olarak gördüğüm Prenses Diana, tarihe adını yazdırdı.

vatansee@culcuni.coventry.ac.uk

Söz konusu düğünse…
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!