Günün kitapları…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yürek burkan, görkemli ve cesur bir kitap

MANUEL Vilas’tan ORDESA. Hayatının ortasında bir yol ayrımında olan bir adam, köklerini, sonunda vardığı yeri ve ailesinin yok oluşunu düşünür. Muazzam bir kargaşa içinde oturup yazmaya başlar. Hayaletlerle dolu anılarının arasından çocuklarıyla olan ilişkisine yön vermeye çalışır. İspanyol yazar, Prix Femina Ödülü’nü alan kitabında dürüst bir anlatımla büyük bir kaybın kimliğini araştırıyor. “Yürek burkan, görkemli ve cesur bir kitap.” Javier Cercas. “Etkileyici ve canlı sahnelerle dolu bir roman. Anıları yaşatmaya adanmış bir hayatın bedelleriyle karşı karşıya kalan bir adamın silinmez portresi.” The Publishers Weekly. 280 SAYFA. (BİLGİ YAYINEVİ)

 

Ömrünün sonuna kadar tutsak oldu

heka reklam heka

BRUCE Chatwin’den UTZ. Varlıklı bir aileden gelen Alman asıllı Kaspar Joachim Utz, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Prag’a kaçan bir Meissen porseleni koleksiyoncusudur ve iki odalı dairesinde binden fazla parçadan oluşan değerli hazinesiyle ikamet etmektedir. Fakat Stalin döneminde koruyup genişlettiği koleksiyonu, rejim tarafından devlet müzelerine aktarılmak istenir. Ölümüne dek hazinesine dokunulmaması konusunda yetkililerle uzlaşan Utz, ömrünün sonuna dek hem komünist devletin hem de koleksiyonunun tutsağı olarak yaşar. 152 SAYFA. (CAN YAYINLARI)

 

Türkiye’nin seksen yıllık dönüşümünün hikâyesi

GÜLİZ Kanuni Tunçay’dan SIRADIŞI BİR KİMYACI- Babam Müfit Kanuni. Babamla ilgili yazılmış ilk kitap Bir Kimyacının Hikâyesi’nin arka kapağında, Türkiye’nin seksen yıllık dönüşümünün hikâyesi diye yazıyor. Güliz’in kah dinledikleriyle, kah yaşadıklarıyla yazdığı bu kitabında, hayalleriyle, bu dönüşümün içinde rol almış, hatta ciddi katkılar sağlamış bir adamın;  babamın,  başarının, sadece sözlüklerde çalışmadan önce geldiği teoremini kanıtlayan yaşamını, başka bir açıdan okuyacaksınız. 92 SAYFA. (CERES YAYINLARI)

İçinde cinayetin, korkunun olduğu bir yolculuk

FIRAT Devecioğlu’ndan LAZARUS- TANRI OYUNCAĞI. “Usulüne göre gömülmeyen her şey sonradan hortlar” – Lacan. Bir hastanenin nöroloji bölümünde bilincini kaybetmiş hastalar arasında yaşayan, onlarla iletişim kuran, onları öldüren, sürekli hasta değiştiren bir refakatçi kapınızı çalıyor. İçinde cinayetin, merhametin, sevginin, korkunun olduğu soluksuz bir yolculuk başlıyor. Sıradanlıkla kahramanlık arasındaki silik çizgide yaşanacak bir yeniden doğuşa şahitlik etmek ister misiniz? Yazar, bu sarsıcı novellada, üstün insan, özgürlükten kaçış, temel bağlara dönüş, kolektif  bilinç dışı, fırlatılmışlık gibi güçlü felsefi temalar üzerinden, insan ruhunun labirentlerine odaklanıyor. 64 SAYFA. (DESTEK YAYINLARI)

 

Takvime uygun olarak yaşayanların ülkesi

GÜRSEL Korat’tan KALENDERİYE- Kapadokya Dörtlüsü 3. Kalenderiye 1324 yılında bir İtalyan manastırında yaşayan ermiş Mazzone ile açılır. Vaktiyle Anadolu’yu dolaşmış Venedikli bir tüccar olan Mazzone, o tarihlerde kullanılmayan Latin harfleriyle Türkçe bir itirafname yazmıştır. Aşkın, çaresizliğin, isyanlarla katliamların coğrafyası Calenderia, takvime uygun olarak yaşayanların ülkesidir. Calenderia, varlıkla yokluğu ve zamanı tartışan dervişler diyarıdır. Kalenderiye Türkçede kullandığımız 29 harften fazlasıyla yazılmış ilk roman olduğundan, ô, û, ñ gibi Türkçe sesleri farklı ifade ederek yeni bir anlatı ortaya koyuyor. 2009 Notre Dame de Sion ödülünü kazanan Kalenderiye’de anlatıcı hem göze hem kulağa hitap ediyor. 224 SAYFA. (EVEREST YAYINLARI)  

 

Bitmek tükenmek bilmeyen bir yürüyüşün hikâyesi

ERAY Akgül’den ÇÖLÜN DİLİ. Bu, bir yol hikâyesi. Sarı kumların her şeyi örttüğü çölde, bitmek tükenmek bilmeyen bir yürüyüşün hikâyesi. Herhangi bir köyün meydanında, sarp dağların yamaçlarında, azgın nehirlerin yataklarında biten hayatların hikâyesi. Bombaların yağdığı, mermilerin uçuştuğu, postalların ezdiği toprakların, çare bilmez hikâyesi. Gerçek yaşama ayna tutan, bir savaştan kaçarken bambaşka savaşların içinde kalan çocukların hikâyesi. 240 SAYFA. (ESİNTİ YAYINLARI)

 

Günün kitapları…
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!