Squid Game’in yaratıcısı: Eşitsiz dünya düzeninden ilham aldım

Dijital yayın platformu Netflix’in en çok izlenen yapımı Squid Game şirkete yaklaşık 8.5 milyar TL kâr sağlarken, dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk kendisinin bu başarıdan sanıldığı kadar pay almadığını söyledi. Öte yandan Dong-hyuk, dizi için ‘eşitsiz dünya düzeninden’ ilham aldığını açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore yapımı Squid Game dizisi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede kısa sürede gündem yaratarak Netflix’in en çok izlenen dizisi oldu.

Dizi ekonomik olarak da Netflix’e büyük katkı sağlarken, sızan bilgilere göre 9 bölümlük dizinin maliyetinin 15.5 milyon sterlin (204 milyon TL) olduğu öğrenildi.

Netflix’in abone sayısını 4.4 milyon artıran dizinin getirdiği kârın ise yaklaşık 650 milyon sterlin (8.5 milyar TL) olduğu öne sürülüyor.

‘O KADAR ZENGİN DEĞİLİM’

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk’la Squid Game’in başarısını konuştu.

heka reklam heka

Sözcü’nün aktardığına göre Netflix’in elde ettiği başarı ve inanılmaz kârın kendisini sanıldığı kadar etkilemediğini belirten 50 yaşındaki Hwang, dizide birinci olan yarışmacı kadar zengin olup olmadığı yönündeki soruya, “O kadar zengin değilim ama masaya yeterli yemek koyacak kadar gelirim var. Netflix’in bana bonus ödediği falan yok. Netflix orijinal sözleşmede yazan parayı ödedi” dedi.

‘EŞİTSİZ DÜNYA DÜZENİNDEN İLHAM ALDIM’

Squid Game fikrine, 2009 yılında küresel kriz döneminde ailesinin durumundan yola çıkarak sahip olduğunu söyleyen Hwang, “Ekonomik olarak sıkışık durumdaydım, çünkü annem emekli olmuştu. O dönem bir film üzerinde çalışıyordum, ancak filmi mali olarak karşılayamadık. Sonuç olarak bir yıl çalışamamıştım. Annem, ben ve büyükannem kredi almak durumunda kaldık” dedi.

Bu dönem okuduğu Battle Royal ve Liar Game gibi hayatta kalma oyunu temalı çizgi romanlardan ilham aldığını söyleyen Hwang, “Böyle hayatta kalma oyunları gerçek olsaydı, para kazanmak için acaba onlara katılır mıydım diye kendime sordum. Sonrasında bir yapımcı olarak buna benzer bir senaryo yazmaya başladım” diye konuştu.

‘ÇOK BASİT BİR ŞEYDEN İLHAM ALDIM: EŞİTSİZLİK’

Hwang, dizinin insan hayatının böylesine ucuz olduğu bir vahşi yarışmanın neden içerdiğine ilişkin soruya, “Çünkü dizi çok basit bir şeyden ilham alıyor: Yaşamda çok eşitsiz koşullarda mücadele verdiğimiz gerçeğinden” yanıtını verdi.

Dizide kapitalizme derinlikli bir şekilde işaret edilip edilmediğinin sorulması üzerine Hwang, “Derinlikli değil! Çok basit! Genel küresel ekonomik düzenin çok eşitsiz olduğunu ve dünya nüfusunun yüzde 90’ının bunun adil olmadığına inandığını düşünüyorum. Pandemide yoksul ülkeler halklarını aşılayamıyor. Halklar sokaklarda virüs kapıyor ve ölüyor. Ben de modern kapitalizme dair bir mesaj iletmeyi denedim. Dediğim gibi, çok karmaşık, derinlikli bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Hwang, “Diziyi yaratırken yalnızca Kore halkını değil, küresel durumu esas almak istedim. Bir Squid Game dünyasında yaşıyoruz” diye konuştu.

Squid Game’in yaratıcısı: Eşitsiz dünya düzeninden ilham aldım
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!