1. Haberler
  2. İngiltere
  3. İngiltere’ye yerleşmenin yeni yolu Innovator Founder Visa nedir, kimler başvurabilir?

İngiltere’ye yerleşmenin yeni yolu Innovator Founder Visa nedir, kimler başvurabilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yılın Nisan ayından itibaren başvurulara acılan Innovator Founder Visa (Yenilikçi Kurucu Vizesi) Birleşik Karalık’a taşınıp burada iş kurmak isteyen girişimciler ve tecrübeli iş insanları için en uygun vize turudur.

Daha önce en az £50.000.00 yatırım şartı ile başvurulan Innavator vizenin yatırım alt limiti kaldırılarak biraz daha esnetilmiş hali demek de mümkündür bu vize türü için…

Çoğu başvuran veya başvurmayı düşünen, özellikle Türk Vatandaşları için kulaktan kulağa “Yeni Ankara Anlaşması” şeklinde yayılan bir vize türü olsa da bu durum kesinlikle doğru değildir.

Innovator Founder vizesinde kişinin iş planının Birleşik Karalık’ta yetkili birkaç onay kurumundan birinden onay almış olması gerekir. Yani bu vize türündeki temel kıstas, iş planınızın kurum tarafından yenilikçi, uygulanabilir ve ölçeklenebilir bulunmasıdır. Bir açıdan Türkiye`de Kosgeb`in girişimcilere destek verirken aradıkları kriterlere benzetilebilir çünkü orada da mevcut bir işletmeye ya da mesleki faaliyete sonradan ortak olunmaması şartlar arasındadır.

heka reklam heka

İş fikri için sektör kısıtlaması yoktur, başvuran kişi hangi sektörde faaliyet göstermek istiyorsa iş planı yenilikçi, uygulanabilir ve ölçeklenebilir olarak onaylandığı surece işini kurabilir. Burada yenilikçi, uygulanabilir ve ölçeklenebilir ifadeleri neyi kasteder?

Yenilikçi olması şartı şudur: İş fikri yeni pazarların veya mevcut pazarın ihtiyaçlarını karşılayabilecek özgün ve tamamen ihtiyaca uyarlanmış bir fikir olmasıdır. Yenilikçi fikir, teknolojik ürünleri içermesi gerektiği gibi bir algı yaratsa da tek başına basit bir ürün üzerine dahi kurulabilir.

Uygulanabilirlik: Kişinin, planladığı işi yürütüp sürdürebilecek yetenek, beceri, bilgi, potansiyel ya da deneyime sahip olmasıdır.

Ölçeklenebilirlik: Bu alanda meslek kolları yaratılabileceğine ve bu isin büyüyebileceğine dair bir kivilim görebilmek isterler.

Bu kategoride vize 3 yilbiktir. Bu sürenin sonunda vize uzatılabilir veya şartları yerine getirdiği takdirde kişi süresiz oturuma 3. yılın sonunda başvurabilir. Fakat 3. yılın sonunda süresiz oturuma başvurabilmek için uzatma başvurusunda talep edilenlerden çok daha ciddi şartları yerine getirmek gerekir.

Vizenin temel şartlarından biri olan iş planını onaylatma gerekliliği başarılı bir şekilde tamamlanırsa, vize neredeyse alınmış denilebilir. Ek olarak, B2 seviye İngilizce yeterliliği gerekir. Geri kalan şartlar temel seviyede tüm vize başvurularında aranan şartlardır.

Tekrar etmek gerekirse, iş planında bakılan kriterler Ankara Anlaşması’ndaki iş planlarından tamamen farklıdır. Birleşik Krallık pazarlarını araştırmış, güncel gelişmelere ve ihtiyaçlara hakim, yenilikçi fikri olan, planladığı alanda yeterli eğitimi ve/veya tecrübesi olan bireylerin başvurabileceği bir vize turudur.

 

Göçmenlik Hukuku Avukatı ve Vize Danışmanı

Melis Yıldız

İngiltere’ye yerleşmenin yeni yolu Innovator Founder Visa nedir, kimler başvurabilir?
Yorum Yap
heka reklam heka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Londra Gündem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!